Alkutuotantoilmoitus

Säädösviidakon käsikirja kaupalliselle kalastajallesta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alkutuotannosta tulee tehdä alkutuotantoilmoitus kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle.

Kalastuksen lisäksi alkutuotannoksi luetaan kalan teurastus, verenlasku, kalastusaluksella tai jäällä tehty pään, sisälmysten ja evien poistaminen, jäähdyttäminen, peratun tai perkaamattoman kalan tai rapujen kuljetus alkutuotantopaikalta ensimmäiseen määränpäänä olevaan elintarvikehuoneistoon.

Uuden elintarvikelain myötä kunta perii suunnitelmallisen elintarvikevalvonnan piirissä olevilta valvontakohteilta vuosittain 150 euron valvonnan perusmaksun. Valvonnan perusmaksua ei kuitenkaan peritä rekisteröidyiltä alkutuotantopaikoilta eli pelkästään alkutuotantoa harjoittavilta kalastajilta. Tämän lisäksi valvontakohteilta peritään edelleen toteutuneesta valvonnasta kuntien hyväksymät taksan mukaiset suoriteperusteiset maksut.

Lisätietoa alkutuontanoilmoituksesta:


Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat artikkelit: Kalastajarekisteri, Polttoaineveron takaisinmaksu, Saaliin ilmoittamisvelvollisuudet