Polttoaineveron takaisinmaksu

Säädösviidakon käsikirja kaupalliselle kalastajallesta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Takaisinmaksun perusteet

Kalatalousverkosto kuvapankki-11.jpg

Kaupallisen kalastajan täytyy kuulua kalastajien ryhmään I tai vastaavaan Ahvenanmaan maakunnan lainsäädännössä tarkoitettuun ammattimaisia kalastajia koskevaan ryhmään, jotta kalastusaluksen polttoaine olisi veroton. Kalastusalusten polttoaineet ovat verottomia siltä osin, kuin niitä käytetään kaupalliseen kalastukseen. Verottomuus edellyttää myös, että kaupalliseen kalastukseen tarkoitettu alus on merkitty kalastusalusrekisteriin. Alusliikenteen harjoittajan on tarvittaessa esitettävä veroviranomaiselle kirjanpitonsa sekä annettava vaadittaessa veronpalautukseen tai verottomiin hankintoihin liittyviä tietoja.

Verohallinto vahvistaa tammi–kesäkuulta ja heinä–joulukuulta moottoribensiinistä, dieselöljystä, kevyestä polttoöljystä ja nestekaasusta sekä niitä korvaavista tuotteista palautettavan valmisteveron määrän. Palautuksen määräksi vahvistetaan verolliseen kulutukseen luovutetusta polttoaineesta ja korvaavista tuotteista suoritettujen verojen keskiarvo litraa kohti.

Lisätietoa polttoaineen takaisinmaksusta:


Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat artikkelit: Kalastajarekisteri, Alkutuotantoilmoitus, Saaliin ilmoittamisvelvollisuudet