Julkiset kalasatamat

Säädösviidakon käsikirja kaupalliselle kalastajallesta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaupallinen kalastaja ilmoittaa Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle purkusataman. Virallisten kalasatamien merkitys elinkeinokalataloudelle kasvaa ympäristö-, hygienia- ja elintarvikelainsäädännön vaatimusten kasvaessa, koska ne tarjoavat kalan purku-, jäähdytys- ja käsittelymahdollisuuksia niille, joilla ei ole omia vaatimusten mukaisia purku- ja käsittelytiloja.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset sekä Elintarviketurvallisuusvirasto, aluehallintovirasto ja kunnat valvovat säädettyjen velvoitteiden noudattamista kalastusalusten saaliiden purkamisen yhteydessä. Maa- ja metsätalousministeriö on jakanut Suomen kalasatamat neljään eri kategoriaan; keskuskalasatamat, aluesatamat, paikalliset rannikkokalastussatamat sekä muut kalasatamat. Luokiteltuja kalasatamia on yhteensä vajaat 50, joista keskuskalasatamia oli alun perin seitsemän. Suomen suurin kalasatama on Porissa sijaitseva Reposaaren kalasatama.

Kalatalousverkosto kuvapankki-4.jpg

Suomen keskuskalasatamat:


Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat artikkelit: Yksityiset kalankäsittelytilat, Hygienia- ja terveysviranomaisten vaatimukset, Laitos- ja elintarvikehuoneiston rekisteröinnit